In het midden gelegen tussen Alicante en Valencia biedt het dorp een mooie uitvalsbasis voor tal van bezienswaardigheden en activiteiten in de streek. Jong en oud, natuurliefhebber en cityhopper, wandelaar en automobilist, zontoerist en sporter, cultuurfanaat en discoganger, voor allen lijkt deze mooie streek genoeg te bieden om aan de uiteenlopende wensen te voldoen.

De Costa Blanca is uitermate geschikt voor families met kinderen. De allerjongsten zullen zich prima vermaken op de zandstranden van Moraira. De wat oudere kinderen kunnen zich op de kiezel- en rotsstrandjes al snorkelend vergapen aan de spannende onderwaterwereld. Voor pretparken kunt U uitstekend terecht in het 30km verderop gelegen Benidorm, waar waterpretpark Aqualandia, attractiepark Terra Mitica en dierenpark Mundo Mar dicht bij elkaar liggen. Voor de oudste kinderen zou het uitgaansleven in Calpe (6 km afstand) of Benidorm interessant kunnen zijn, hoewel lekker “loungen” op een van de vele terrasjes in de buurt (o.m. Café del Mar) ook niet weg is.

Sightseeing  Moraira

 

Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de verschillende natuurreservaten in de buurt zoals Montgó (bij Denia), Peñón de Ifach (bij Calpe) en La Font Roja (bij Alcoy). Een uitstapje naar het in de 11e eeuw door Arabieren gebouwde Guadalest is door zijn unieke hoge ligging en uitzicht zeker de moeite waard!

Ook een bezoek aan de twee grote steden van de Costa Blanca is aan te bevelen. De bruisende universiteitsstad Alicante heeft een prachtige en levendige zeepromenade. Sinaasappelstad Valencia heeft vele gezichten waarbij cultuurhistorie, art deco en moderne architectuur hand in hand gaan. Beide steden zijn prima met de trein te bereiken (Alicante vanuit Benidorm, Valencia vanuit Gandia).

Voor de sportieve toerist biedt de streek een keur aan mogelijkheden! Natuurlijk worden zo dicht bij de Middellandse Zee talloze watersporten aangeboden, zoals zeilen, surfen, snorkelen, diepzeeduiken, kajakken en zeevissen. Maar ook op het vasteland gonst het van de sportmogelijkheden: (berg)fietsen, (berg)wandelen, (berg)klimmen, paardrijden, karten, tennissen of golfen op de ruimschoots aanwezige golfbanen.